Concentratie verhogen

Concentratie Verhogen

Tips om de concentratie langer vast te houden

Met het nemen van bepaalde voedingsmiddelen kan je je concentratie verhogen. Handig om te weten wat je kan doen als je bijvoorbeeld moet studeren, een deadline moet halen of een ingewikkeld stuk of een presentatie voor je werk moet voorbereiden.

Het is belangrijk om goed voor je brein, je hersenen, te zorgen. Dat kan met bepaalde voedingsmiddelen en ons paddenstoelen supplement!

Voedingsmiddelen die goed zijn voor de concentratie

Wist je bijvoorbeeld dat blauwe bessen antioxidanten en heel veel vitamine C bevatten? Van vitamine C is bekend dat ze je helpen de concentratie vast te houden. Maar ook antioxidanten zijn belangrijk voor de hersenen, ze beschermen het het brein, tegen vrije radicalen en helpen de doorstroming van zuurstof naar de hersenen te bevorderen.

Spinazie zit ook vol antioxidanten, en ook vitamine B. Verse bladspinazie, eet het als sla of kort gewokt, je hersenen worden er blij van!

Eet een banaan kort voordat je je moet concentreren. Het helpt! Bananen bevatten een goede combinatie van vitamines, mineralen, eiwitten en suikers.

Chocoladeliefhebbers opgelet; pure chocolade bevat magnesium en cafeïne. Zo kom je zonder stress, met een goed humeur en lekker alert je tentamen of presentatie door.

De avocado, de natuurlijke en gezonde vetten uit deze vrucht stimuleren de bloedsomloop en zijn goed voor het cholesterol. En dit alles is weer goed voor je hersenen en geheugen.

Pompoenpitten, gebroken lijnzaad, chiazaad, walnoten, gooi maar een handje noten en zaden door de yoghurt. Ze helpen je mentale gezondheid te verbeteren. De vitamine E, zink, Omega-3 vetzuren, vezels en magnesium zijn goed voor héél veel dingen, maar zeker voor je hersenen. 

Er zijn nog veel meer voedingsmiddelen die je concentratie helpen verhogen. Denk dan aan Salie, Haver, Groene Thee en Extracten van Lion’s Mane paddenstoelen. 

Neuro Support van Fungivital

De Lion’s Mane Hericum paddenstoel staat erom bekend dat deze een effect heeft op het brein en geheugen. De paddenstoel wordt in Japan ook wel de bergpriester genoemd en bevat een breed scala aan voedingsstoffen die goed zijn voor de hersenen en het leervermogen ondersteunen. Lion’s mane verhoogt de concentratie.

FungiVital teelt en verwerkt de Lion’s Mane paddenstoelen biologisch en op een eerlijke manier tot voedingssupplement.

Lees meer over de Lion’s mane Blazei supplementen van Fungivital en ervaar zelf hoe je weerstand en welzijn op peil houdt!

Onze Paddenstoelsupplementen