Helpen supplementen in het griepseizoen?

Kun je griep voorkomen met supplementen?

Een veelgestelde vraag is of je griep kunt voorkomen door supplementen te slikken. Een heel eenvoudig antwoord is ‘Nee’. Wel is het zo dat naast gezonde voeding en het innemen van eerlijke supplementen die het immuunsysteem, je weerstand tegen virussen en bacteriën, versterken eraan bij kunnen dragen om niet ziek te worden.

Verkoudheid voorkomen

Een verkoudheid voorkomen kan je het beste doen door te zorgen dat je niet besmet raakt. Simpel gezegd, maar hoe dan? Een besmetting met met een virus dat de verkoudheid veroorzaakt loop je op door in nauw contact te komen met mensen die al besmet zijn. Voorkomen van verkoudheid doe je dus door uit de buurt van andere mensen die besmet zijn en te blijven, je handen regelmatig te wassen en in je elleboog of papieren zakdoek te niezen of hoesten.

De zon en gezond eten zijn goed voor je!

Voeding speelt een grote rol in je gezondheid. En ook zonlicht is een belangrijke factor. De zon schijnt natuurlijk niet altijd, maar als deze schijnt, ga dan even wandelen of een half uurtje in de zon zitten!

In tegenstelling tot een zonnetje dat wel of niet schijnt heb je natuurlijk wel altijd de mogelijkheid te zorgen dat je de juiste voedingsmiddelen in huis hebt. Zo kun je je weerstand vergroten en de kans op een griepje verkleinen.

Gezondheid groenten fruit

Paddenstoelen extracten

Wat wél een echt goede aanvulling op je dagelijkse eet- en leefpatroon is, zijn paddenstoelen supplementen. Paddenstoelen hebben antivirale eigenschappen, grotendeels dankzij hun rijke vitamine D-gehalte. Ze produceren cytokines, een cellulair eiwit, dat infecties helpt bestrijden.

Fungivital heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de kracht van paddenstoelen. Bij uitstek geschikt om het immuunsysteem te versterken is de Agaricus Blazei Murill. De pure heet water extracten, gedroogd tot poeder, heeft Fungivital in het assortiment.

Tips voedingsmiddelen tegen griep:

Kippensoep of kippenbouillon is bij uitstek handig om in huis te hebben, In kippensoep zit carnosine. Dat stofje versterkt je immuunsysteem en draagt bij aan het verminderen van een verkoudheid of griep.

Als je kookt, zorg dan dat je lekker wat knoflook door het eten doet. Is goed voor je! Rauwe knoflook helpt nog beter. Knoflook heeft een antibacteriële werking, dus doe gerust een beetje door je groenten of sausje. 

Vruchten met veel vitamine C, zoals citroenen en grapefruit, helpen bij het functioneren van je lever en dus je immuunsysteem.

Gemberthee met echte gember! Gember bevat sesquiterpenen helpt volgens velen tegen verkoudheidsvirussen. Als je dan ook wat honing door je thee doet ben je helemaal goed bezig. Ook honing werkt antibacterieel.

Onze Paddenstoelsupplementen